Divadlo Drak v Nučicích!

Srdečně vás zveme na nejvýjimečnější kulturní akci, kterou se našemu souboru podařilo uspořádat. V sobotu 16. listopadu 2024 od 17:00 uvede v Lidovém domě Nučice legendární profesionální soubor Divadlo Drak ceněnou loutkovou inscenaci Šípková Růženka.


Divadlo Drak bylo založeno v roce 1958, a záhy se stalo nejen oblíbeným loutkovým divadlem, ale také spolutvůrcem rozvoje celého českého a posléze světového loutkářství. Mnohé jeho inscenace přinesly neotřelé a často objevné postupy, za které získalo mnoho cen doma i v zahraničí. Jeho působnost tedy sahá daleko za hranice královehradeckého regionu a značka Divadla Drak má mezinárodní renomé.


Inscenace Šípková Růženka byla v roce 2023 nominována na prestižní Cenu Thálie.


Zcela výjimečným je také fakt, že jsme se rozhodli na tuto inscenaci nadále vybírat dobrovolné vstupné. Neznamená to však, že bychom vstupné vybírat nepotřebovali. Naopak. Je to podpora i pro Vás, abychom si nadále mohli společně užívat příjemné divadelní chvíle. A my vám tímto velice děkujeme. Uvedení inscenace Šípková Růženka koncipujeme jako rodinné představení pro děti od 6 ti let a jejich rodiče. Věřte nám, že se budete královsky bavit.